Relatietherapie

Loopt je relatie vast en komen jullie er samen niet meer uit?

Een relatie is als een huis: als het niet wordt onderhouden en bewoond, komt er al gauw verval, hoe mooi het ook werd opgebouwd.” Piet Nijs

Relatieproblemen
Het succes van je relatie is doorgaans afhankelijk van de mate waarin de behoeftes van beide partners worden vervuld. Behoeftes van beide partners kunnen veranderen omdat mensen zich ontwikkelen en er dingen in het leven gebeuren.

Herken je één van de onderstaande problemen?
• gebrek aan vertrouwen in je partner;
• het gevoel dat je uit elkaar bent gegroeid;
• continue ruzies en mogelijk zelfs geweld;
• de aantrekkingskracht is verdwenen en/of;
• één van de partners heeft persoonlijke problemen en die hebben een negatieve invloed op de relatie.

Er samen uitkomen is het mooist maar dit lukt niet altijd. Hulp inschakelen kan vaak nieuw licht op de relatie werpen waardoor oude negatieve patronen doorbroken kunnen worden.

Relatie-analyse (3 sessies)
Ben je benieuwd of er nog meer te halen valt uit je relatie? Wij kijken in eerste instantie naar de dynamiek in de relatie, bijvoorbeeld:
• verwachtingen van de relatie;
• machtsverhoudingen;
• vermogen om samen oplossingen te vinden.

Daarnaast wordt gekeken in welke mate individuele problemen de relatie negatief kunnen beïnvloeden.
Na de eerste afspraak wordt een aantal vragenlijsten meegegeven. Deze worden in de tweede sessie besproken. De kern van de relatieproblemen maar ook de positieve aspecten worden in beeld gebracht. Een dergelijke relatie-analyse kan veel inzicht en helderheid geven. Voor sommige partners is deze analyse voldoende om er samen uit te komen. Andere partners kiezen ervoor om verder te gaan met relatietherapie.

Relatietherapie
De relatietherapie is gebaseerd op de directieve systeemtherapie van prof. dr. A. Lange. Een snelle en effectieve methode waarbij concreet wordt gewerkt aan ander gedrag en open communicatie in de relatie. De therapeut is bij deze vorm van therapie actief en legt op duidelijke wijze de kern van de problemen bloot. Praktische oefeningen voor thuis zijn onderdeel van de therapie en stap voor stap wordt verandering gerealiseerd.

Duur en intensiteit van de therapie
Directieve relatietherapie is een kortdurende therapie van 5 tot 15 sessies. Eén sessie duurt 1 uur.De sessies kunnen wekelijks maar ook 2-wekelijks zijn. Tussen de sessies door kunnen mensen thuis zelf aan de slag met concrete opdrachten.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Uw naam

Uw e-mail

Onderwerp

Uw bericht